Boomschors

Geef uw tuin een stijlvolle uitstraling met onze hoogwaardige boomschors en dennenschors! Perfect voor onkruidbestrijding en het behouden van bodemvocht, terwijl het ook een natuurlijke uitstraling toevoegt. Dankzij onze snelle levering in heel Nederland kunt u snel genieten van een verzorgde tuin. Wij leveren alleen de beste kwaliteit, zodat uw tuin er altijd op zijn best uitziet. Bestel nu en profiteer van gratis verzending – ontdek ons assortiment en verbeter uw tuin vandaag nog!
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm  - 1m³ (big bag)
Aanbieding
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm - 1m³ (big bag)

Deze gezeefde premium dennenschors is van de Sylvester boom en uitermate geschikt als...

€ 164,95
€ 159,95 *
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm  - 2m³ (big bag)
Aanbieding
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm - 2m³ (big bag)

Deze gezeefde premium dennenschors is van de Sylvester boom en uitermate geschikt als...

€ 279,95
€ 249,95 *
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm  - 3m³ (big bag)
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm - 3m³ (big bag)

Deze gezeefde premium dennenschors is van de Sylvester boom en uitermate geschikt als...

€ 409,90 *
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm  - 4m³ (big bag)
Aanbieding
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm - 4m³ (big bag)

Deze gezeefde premium dennenschors is van de Sylvester boom en uitermate geschikt als...

€ 529,90
€ 499,90 *
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm  - 5m³ (big bag)
Dennenschors Premium Sylvester 10-25mm - 5m³ (big bag)

Deze gezeefde premium dennenschors is van de Sylvester boom en uitermate geschikt als...

€ 624,88 *
Dennenschors
Dennenschors 10/40mm - 1m³

Dennenschors is uitermate geschikt als bodembedekker.

€ 149,95 *
Dennenschors
Dennenschors 10/40mm - 2m³

Dennenschors is uitermate geschikt als bodembedekker.

€ 211,95 *
Dennenschors
Dennenschors 10/40mm - 3m³

Dennenschors is uitermate geschikt als bodembedekker.

€ 361,90 *
Dennenschors
Dennenschors 10/40mm - 4m³

Dennenschors is uitermate geschikt als bodembedekker.

€ 423,90 *

Wat is dennenschors?

Dennenschors is afkomstig van naaldbomen. Schors van naaldbomen is erg geschikt als opvulmateriaal of bodembedekking in de tuin. Dennenschors biedt vele voordelen en heeft diverse toepassingsmogelijkheden. Zo gaat deze schors onder andere onkruid in de tuin tegen en beschermt deze boomschors de bodem tegen uitdroging.

Kiezen voor dennenschors als natuurlijke bodembedekker

Er zijn verschillende soorten bodembedekkers verkrijgbaar. Meestal kiest men ervoor om voor een natuurlijke soort bodembedekker te gaan, omdat natuurlijke bodembedekkers een heleboel voordelen bieden. Eén van de mogelijke opties is kiezen voor dennenschors als bodembedekker. Andere mogelijkheden zijn bodembedekkers zoals fijn boomschors, cacaodoppen of houtsnippers. Iedere natuurlijke bodembedekker heeft andere eigenschappen. Kenmerken van dennenschors zijn bijvoorbeeld:

  • Deze schors is boomschors dat afkomstig is van verschillende soorten naaldbomen, zoals dennen, sparren en lorken.
  • Dennenschors is een natuurlijk product, maar is over het algemeen erg schoon en niet harsachtig.
  • Bodembedekker schors heeft een mooie bruine tot dieprode kleur. Daardoor heeft dit type bodembedekker een natuurlijke uitstraling in uw tuin.
  • Dit type schors kan het gehele jaar door blijven liggen, waardoor deze bodembedekker erg duurzaam is. Dit is tevens de reden waarom dennenschors eenvoudig te onderhouden is.
  • Deze schors vormt een isolerende laag, maar laat wel lucht en water door waardoor de bodem gevoed wordt.

Voordelen van dennenschors

Hoe kunnen de mooie planten in de tuin worden beschermd tegen diverse weersinvloeden, zoals kou en regen? Veel planten hebben een extra bescherming nodig. De isolerende werking van de dennenschors kan hierbij helpen. Wortels kunnen bij kou namelijk worden aangetast en deze schors werkt als een isolerende laag. De kans dat uw geliefde planten in de winter kapot vriezen is erg klein, dus u hoeft zich geen zorgen te maken wanneer zich een strenge winter voordoet. Daarnaast heeft deze schors een voedende werking, de schors voedt de bodem en bevordert daarmee de biologische activiteit van uw tuin. Als laatste zorgt dennenschors als bodembedekker ervoor dat de groei van onkruid wordt afgeremd. Kortom: alle eigenschappen van dit type boomschors zorgen ervoor dat dennenschors de wortels van planten (in de winter) goed beschermt.

Waarom kiezen voor dit type schors?

Dennenschors heeft veel eigenschappen die houtsnippers of cacaodoppen ook hebben. Vrijwel alle natuurlijke bodembedekkers helpen het onkruid in uw tuin te bestrijden en zorgen voor een gezonde voedingsbodem. Maar wat maakt dit type schors anders dan andere soorten bodembedekkers? Dennenschors kent meerdere toepassingen, dit schors is goed te gebruiken voor het afbakenen en opvullen van borders in de tuin en het aanleggen van tuin paden.

Eén van de andere mogelijke redenen om voor deze schors te kiezen, kan zijn dat dennenschors heel geschikt is als ondergrond voor in speeltuinen. Dit type schors dempt de val, waardoor deze bedekker supergeschikt is voor in tuinen waar speeltoestellen te vinden zijn. Om deze reden is deze schors ook erg geschikt als ondergrond in speeltuinen van een school of kinderdagverblijf. Wanneer u een grote oppervlakte zoals een speeltuin wilt opvullen met dennenschors, dan bieden onze big bags met deze schors wellicht een uitkomst. De big bags zijn verkrijgbaar in zakken van 1 m³ inhoud tot maar liefst 4 m³ inhoud. Deze grote zakken met dennenschors worden gratis bezorgd op de door u opgegeven locatie.

Dennenschors online bestellen

Zorg ervoor dat onkruid geen kans krijgt, dat kinderen veilig kunnen spelen in de speeltuin of zorg voor een goede bescherming van uw planten in de winter dankzij dennenschors. Bepaal hoeveel schors u nodig heeft voor hetgeen waarvoor u het schors wilt gebruiken. Dit type schors vergt weinig onderhoud, het kan enkel voorkomen dat u de laag zo af en toe moet bijvullen. Daarom raden wij u aan om altijd wat extra dennenschors bij te bestellen. Bestellen doet u eenvoudig in onze webshop en bij vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen!