Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen als bodembedekking in de moestuin - 6 voordelen

Cacaodoppen als bodembedekking in de moestuin - 6 voordelen Moestuinen gedijen erg goed met cacaodoppen als bodembedekking. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt er onder andere ook voor dat onkruid op afstand blijft en het uw gewassen beschermt tegen ongedierte. We zetten alle voordelen van cacaodoppen als bodembedekking in de moestuin op een rijtje.

#1 - Het ziet er fraai uit

Het gebruik van cacaodoppen laat uw moestuin er nóg mooier uitzien. Waarschijnlijk besteedt u al veel tijd en aandacht aan uw moestuin, en wat is er dan leuker om het een nóg fraaiere uitstraling te geven? Cacaodoppen hebben een natuurlijkere uitstraling in vergelijking met andere bodembedekkers of het gewone zand. Daarnaast hebt u ook keuze uit verschillende kleuren cacaodoppen. Op deze manier kiest u precies de soort cacaodoppen die bij uw moestuin past.

#2 - Beschermt tegen ongedierte

Cacaodoppen zorgen ervoor dat ongedierte wordt geweerd uit uw moestuin. Op deze manier kan uw groente, fruit en/of kruiden naar hartenlust en zonder zorgen blijven groeien. Daarnaast zorgen de cacaodoppen er juist voor dat regenwormen worden aangetrokken. Dat klinkt misschien een beetje vreemd. Regenwormen kunnen toch ook gewassen beschadigen? Maar het tegendeel is waar. De cacaodoppen zorgen er juist voor dat ze niet aan uw gewassen kunnen komen, maar dat u wel van de voordelen kunt profiteren. Regenwormen zorgen namelijk voor een goede beluchting van de grond en geven voedingsstoffen aan de grond af.

#3 - Helpt tegen onkruid

Niets is zo vervelend als onkruid, zeker in uw mooie moestuin! Cacaodoppen zijn de perfecte bodembedekker om onkruid tegen te gaan, zodat u minder vaak onkruid hoeft te wieden. Wanneer cacaodoppen zijn bevochtigd, hechten ze als het ware aan elkaar vast, waardoor onkruid veel minder kans krijgt om er doorheen te komen. Het bespaart je dus veel tijd! Tijd die je beter kunt besteden aan het verzorgen van uw gewassen.

#4 - Ze ruiken heerlijk

Cacaodoppen hebben een typische zoete geur. Het zal je doen denken aan de geur van een heerlijke doos bonbons. Ook na een hevige regenbui of bij aanhoudende hitte, zal u nog kunnen genieten van de heerlijke geur van de cacaodoppen in uw moestuin.

#5 - Natuurlijke voedingsstof

Na verloop van tijd zullen de cacaodoppen afbreken en opgaan in de grond. Dat is goed nieuws, want de cacaodoppen zitten boordevol goede voedingsstoffen voor uw grond. Cacaodoppen geven eiwitten en stikstof af, waardoor de grond gezond en vruchtbaar blijft. Ideaal voor de moestuin!

#6 - Duurzame keuze

Cacaodoppen zijn een restproduct van cacaobonen. Door ze te gebruiken als bodembedekker in uw moestuin, geniet u niet alleen van bovenstaande voordelen, maar worden ze ook nog eens zinvol hergebruikt - een echte win-winsituatie.

Cacaodoppen bestellen bij Cacaodoppen.nl

Op cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel cacaodoppen voor uw moestuin bestellen. De cacaodoppen worden bij u thuis (of uw volkstuinencomplex) geleverd in grote of kleine verpakking - afhankelijk van uw bestelling.
 
  Luc     02-12-2020 16:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.