Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen & Honden - Is dat een goede combinatie?

Cacaodoppen & Honden - Is dat een goede combinatie?

Hondenbezitters zijn vaak op zoek naar een antwoord op de vraag of cacaodoppen schadelijk zijn voor hun hond(en). In dit artikel geven we hier een antwoord op, wat de mogelijke effecten zijn en welke alternatieven voor cacaodoppen er gebruikt kunnen worden.

Bestanddelen cacaodoppen | Gevaren voor honden

Cacaodoppen zijn een restproduct van de cacao-industrie en bevatten de stoffen theobromine en cafeïne. De hoeveelheid van deze bestanddelen in cacaodoppen is onschadelijk voor mensen, maar kan giftig zijn voor honden. Honden vinden de cacaodoppen - net als mensen - lekker ruiken. Ze ruiken namelijk naar chocolade. De kans bestaat echter dat honden daardoor de cacaodoppen opeten. Honden die de cacaodoppen inslikken, kunnen ongewone symptomen vertonen, zoals braken, een dunne ontlasting, een snelle hartslag en trillingen. Wees hier alert op!

Hoeveel cacaodoppen inslikken is schadelijk voor een hond?
 

Dit is lastig te bepalen. Het kan namelijk zijn dat uw hond ernstig ziek wordt van het eten van één cacaodop, terwijl er bij een andere hond geen enkel ziektesymptoom optreedt bij het inslikken van meerdere cacaodoppen. Daarnaast is het ook afhankelijk van de hoeveelheid theobromine in de cacaodoppen. Dit is vaak lastig te meten. Ook de soort hond speelt een rol; het ras, kenmerken en eventuele onderliggend ziektebeelden. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de hond, hoe groter het gevaar bij de inname van cacaodoppen. En hoe meer cacaodoppen er worden ingeslikt, hoe groter de eventuele risico’s.

Wat te doen als een hond cacaodoppen heeft gegeten?

In de eerste plaats is het van belang om uw hond zoveel mogelijk uit de buurt van cacaodoppen te houden. Mocht uw hond onverhoopt toch cacaodoppen hebben ingeslikt, raadpleeg dan direct een dierenarts en toon - indien mogelijk - het etiket van de verpakking van de cacaodoppen.

Alternatieven voor cacaodoppen

Wanneer u als hondenbezitter overweegt om bodembedekking (voor uw tuin) aan te schaffen, raden wij af om voor cacaodoppen te kiezen - tenzij er een afgerasterd stuk gemaakt kan worden, waar de hond niet bij in de buurt kan komen.

Gelukkig zijn er ook tal van alternatieven! Wij raden de volgende bodembedekking aan wanneer u in het bezit bent van een hond of wanneer er (regelmatig) honden in de buurt van de plaats komen, waar u de bodembedekking wilt gebruiken:

  • Boomschors
  • Dennenschors
  • Houtmulch
  • Houtsnippers

Bodembedekking kopen op Cacaodoppen.nl

Op cacaodoppen.nl kunt u heel eenvoudig verschillende soorten bodembedekkers bestellen. De bodembedekking wordt bij u thuis bezorgd. Naast cacaodoppen biedt cacaodoppen.nl ook een uitgebreid aanbod alternatieve bodembedekkers, waaronder dennenschors, houtmulch en verschillende soorten houtsnippers.

  Luc     24-12-2020 14:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.