Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Zelf aardbeien kweken? Gebruik cacaodoppen!

Zelf aardbeien kweken? Gebruik cacaodoppen! Aardbeien zijn voor veel mensen het favoriete fruit! En hoe leuk is het om deze zoete, fruitige zomerkoninkjes zelf te kweken? Misschien dat je denkt dat het erg lastig of tijdrovend is, maar dat valt ontzettend mee. Met de juiste zorg en geduld zal jij binnenkort de heerlijkste zelfgekweekte aardbeien plukken. En als extra tip: gebruik cacaodoppen als bodembedekker voor je aardbeienplantjes - succes gegarandeerd!

Wanneer aardbeien kweken?

Aardbeien groeien aan vaste plantjes. Hierdoor komen ze - met de juiste zorg en aandacht - jaarlijks terug. Verzorg je je plantjes goed, dan zal je er meerdere jaren van kunnen genieten.
Aardbeienplantjes kunnen eigenlijk het hele jaar door worden geplant, bijvoorbeeld in een plantenkas. Maar als je aardbeienplantjes vanuit zaadjes wilt laten groeien, wordt het aanbevolen om ze in het vroege voorjaar binnen te zaaien en ze vervolgens - als het weer het toelaat - naar buiten verplaatst. Dit gaat het makkelijkst als je de plantjes in potjes kweekt.

Waar aardbeien kweken?

Aardbeienplanten kun je vrijwel overal planten - in plantenpotten binnenshuis, hangende potten, verhoogde tuinbedden, maar ook in de (moes)tuin tussen andere gewassen. Aardbeien gedijen over het algemeen overal wel goed. Maar opnieuw: verzorg ze goed!
Aardbeienplantjes kunnen het beste ongeveer 30 cm uit elkaar worden geplant. Als je potten gebruikt, zorg er dan voor dat je niet te veel plantjes in een pot zet. Ze hebben ruimte nodig.  
Het is belangrijk dat de aardbeienplantjes voldoende zonlicht krijgen. Kies hiervoor dus een juiste locatie! Lees voor meer informatie de gebruiksinstructies bij de plantjes of zaadjes goed door.  

Aardbeienplanten verzorgen met cacaodoppen

Om de aardbeien goed te laten groeien, moet de (pot)grond goed ‘doorgelucht’ kunnen worden. Ook genieten aardbeienplantjes van organische compost. Het toevoegen van een laagje cacaodoppen (eventueel verpulverd) helpt om de plantjes onkruidvrij te houden. Daarbij zorg je met het toevoegen van een laagje cacaodoppen ook voor extra voedingsstoffen voor de plantjes, waardoor de aardbeien beter zullen groeien en misschien ook wel (nóg) lekkerder zullen smaken.

Wanneer kun je aardbeien oogsten?

Zodra de aardbeien rood kleuren (of wit - als dat het type aardbei is waar je voor hebt gekozen), kun je ze oogsten. Laat ze niet te lang aan het plantje hangen, hierdoor worden ze zacht en zijn ze minder lekker. Let ook op eventueel ongedierte. Vogels zijn bijvoorbeeld ook dol op sappige aardbeien. Een vogelnet kan in dit geval uitkomst bieden. Door het gebruik van cacaodoppen bij de plantjes zorg je er overigens voor dat slakken, katten en ander ongedierte de planten niet zullen aantasten.

Lees ook: Cacaodoppen als bodembedekking in de moestuin - 6 voordelen


Cacaodoppen kopen op Cacaodoppen.nl

Op cacaodoppen.nl koop je heel eenvoudig cacaodoppen. Je hebt ze snel in huis, dus je kan direct aan de slag met jouw aardbeienplantjes! De cacaodoppen worden geleverd in grote big bags of in kleinere zakken - afhankelijk van de grootte van de bestelling. Naast cacaodoppen biedt cacaodoppen.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere milieuvriendelijke bodembedekkers, waaronder dennenschors, houtmulch en verschillende soorten houtsnippers.

 

  Luc     02-02-2021 14:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.