Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Boomschors of cacaodoppen tegen onkruid? 

Boomschors of cacaodoppen tegen onkruid?¬† Onkruid kan groot probleem vormen in de tuin, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om het beheersbaar te houden en zelfs om het te bestrijden. Twee veelgebruikte methoden om onkruid te bestrijden zijn boomschors en cacaodoppen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel zetten we de verschillen tussen boomschors en cacaodoppen als onkruidbestrijders uiteen. 

Voordelen van het gebruik van boomschors tegen onkruid

Boomschors is een effectieve onkruidbestrijder, omdat de stevige samenstelling het moeilijk maakt voor onkruidzaden om de tuingrond binnen te dringen en zich daar te ontwikkelen tot onkruid. Ook werkt boomschors als een goede bescherming tegen de groei van nieuw onkruid doordat de verspreiding van bestaand onkruid wordt voorkomen. Bovendien breekt boomschors na verloop van tijd langzaam af, waardoor uw tuin wordt voorzien van nieuwe voedingsstoffen die de tuinbodem gezond - en onkruidvrij - houden. 

>> Boomschors direct bestellen

Nadelen van het gebruik van boomschors 

Een nadeel van het gebruik van boomschors is dat het soms chemicaliën bevat die giftig kunnen zijn voor planten en andere gewassen - uiteraard is dit afhankelijk van de boomschorssoort die u gebruikt. Houd hier dus rekening mee bij de aankoop van een boomschors als bodembedekker. 

Voordelen van het gebruik van cacaodoppen tegen onkruid

Cacaodoppen zijn een natuurlijke bodembedekker die onkruid helpt bestrijden en tegelijkertijd de waterverdamping in de bodem vermindert. Aangezien cacaodoppen een restproduct zijn van chocoladeproductie, is het een duurzame keuze voor diegenen die op een organische manier onkruid willen bestrijden. De bovenste laag cacaodoppen is droog, terwijl de onderste laag vochtig blijft. Hierdoor hoeft u uw planten en andere gewassen ook nog eens minder water geven

>> Cacaodoppen direct bestellen

Nadelen van het gebruik van cacaodoppen 

Het grootste nadeel van het gebruik van cacaodoppen is dat ze mogelijk niet voldoende onkruid bestrijden als de grond al reeds is aangetast door 'heftige onkruidsoorten' als paardenbloemen of distels. En omdat cacaodoppen lichtgewicht zijn, kunnen ze gemakkelijk wegwaaien. 

Overeenkomsten tussen boomschors en cacaodoppen 

Zowel boomschors als cacaodoppen fungeren als bodembedekkers die essentiële voedingsstoffen geven aan de bodem, wat verschillende voordelen oplevert, zoals een betere drainage, minder waterverdamping, minder ongedierte en het reguleren van de bodemtemperatuur bij verschillende weersomstandigheden. 

Verschillen tussen boomschors en cacaodoppen  

Het belangrijkste verschil tussen boomschors en cacaodoppen ligt in de samenstelling van de producten; boomschors bevat over het algemeen hogere gehaltes aan mineralen/nutriënten dan cacaodoppen - waardoor de ene optie geschikter is dan de andere, afhankelijk van waar u het product voor wilt gebruiken. Een ander verschil tussen cacaodoppen en boomschors is de textuur; boomschors is over het algemeen ruwer dan cacaodoppen - uiteraard afhankelijk van welke soort u koopt. 

Boomschors en cacaodoppen kopen op Cacaodoppen.nl

Op Cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel cacaodoppen en boomschors kopen. De producten worden GRATIS bij u thuisbezorgd in zogenaamde big bags of in kleinere zakken - afhankelijk van de omvang van uw bestelling. 

Heeft u vragen over ons assortiment of over een specifiek product, schroom niet om contact met ons op te nemen. Dan kan eenvoudig en snel middels ons contactformulier

  Luc     10-02-2023 08:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.