Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Slakken in de tuin; cacaodoppen bieden dé oplossing

Slakken in de tuin; cacaodoppen bieden dé oplossing

Veel mensen ervaren slakken in de tuin als zeer vervelend. Slakken kunnen uw gewassen aantasten, waardoor het er minder mooi uit zal zien. Daarnaast kunnen slakken in de tuin ook leiden tot het afsterven van bepaalde planten en bloemen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van slakken in de tuin? We leggen het je graag uit en bieden een oplossing.


Onkruid en plantafval

Afgestorven onkruid, dode planten/bloemen, bladerhopen en compost hebben een enorme aantrekkingskracht op slakken. Door dit te verwijderen, wordt uw tuin minder aantrekkelijk voor slakken. Zorg ervoor dat als u onkruid uit uw tuin verwijdert of wanneer u bladeren bij elkaar veegt, het afval niet laat liggen in de buurt van uw planten en bloemen. Deponeer het tuinafval in de gft-bak of op een composthoop - zo ver mogelijk verwijderd van groeiende gewassen. Slakken nestelen zich namelijk graag in dit soort plantafval.

Vochtige en koele plekken

Slakken worden aangetrokken door koele en vochtige plekken in uw tuin, zoals onder plantenbakken en -potten, onder (rotte) planken en vlonders of in de buurt van open waterreservoirs. Probeer dit soort producten zoveel mogelijk te vermeiden uit uw tuin of plaats ze op ondergronden waar slakken niet graag komen - zoals op grind, bodembedekkers of tuintegels.

Soorten gewassen

Slakken hebben de voorkeur voor bepaalde plantensoorten. Vooral gewassen met zachte en sappige bladeren zijn favoriet voor de slak. Ook jonge planten worden over het algemeen meer aangetast door slakken in vergelijking met planten die al veel langer in de tuin staan. U kunt er daarom voor kiezen om planten eerst te laten groeien in bijvoorbeeld een tuinkas of binnen, voordat u ze in de tuin plant.

Slakken in de moestuin

Daarnaast hebben kruiden, groente- en fruitgewassen ook een heel hoge aantrekkingskracht op slakken. Dat is ook de reden waarom veel moestuineigenaren last hebben van slakken. Last van slakken in de moestuin? Lees verder voor dé oplossing...

slakken-moestuin

Cacaodoppen als oplossing tegen slakken in de tuin en moestuin

Er zijn verschillende soorten slakkengif verkrijgbaar, maar deze hebben vaak een heel chemische samenstelling dat weer voor andere nadelen kan zorgen. Het strooien van cacaodoppen in uw tuin is echter een milieubewuste keuze.

Cacaodoppen zorgen op een natuurlijke wijze voor ongediertebestrijding. Het is een ideale manier om slakken - maar ook katten en ander ongedierte - uit uw (moes)tuin te weren. Een laag cacaodoppen van 6 centimeter is vaak al voldoende om een goede werking te hebben tegen slakken. Probeer het zelf en ontdek het verschil.

Cacaodoppen kopen op Cacaodoppen.nl

Op cacaodoppen.nl kunt u zeer gemakkelijk cacaodoppen bestellen. De cacaodoppen worden bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in kleinere zakken - afhankelijk van de grootte van uw bestelling. Naast cacaodoppen biedt cacaodoppen.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere milieuvriendelijke bodembedekkers, waaronder dennenschors, houtmulch en verschillende soorten houtsnippers.

cacaodoppen-kopen-slakken


 
  Luc     07-06-2022 11:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.