Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen tegen katten in de tuin

Cacaodoppen tegen katten in de tuin Veel mensen zijn dol op katten en poezen, maar anderen ervaren juist veel overlast van deze dieren. Vooral tuinliefhebbers en moestuineigenaren vinden het vaak niet fijn als er - ongewenst - katten door hun tuin of moestuin lopen. De belangrijkste redenen hiervan zijn dat katten gaten en kuilen graven, gewassen uit de grond halen, de planten en bloemen vernielen en vogels wegjagen. Ook ziet men vaak dat katten hun behoefte in de tuin doen. Dit is niet alleen erg vies, het kan ook nog eens schadelijk zijn voor mensen en andere dieren en de ontwikkeling van planten en bloemen. Daar zijn veel mensen niet van gediend - zeker niet als u uw tuin net op orde hebt.

Maar wat kunt u doen om katten uit de tuin te weren? Cacaodoppen kunnen helpen!

Bedek de bodem met cacaodoppen

Katten zijn het meest te vinden in tuinen met onbegroeide grond. Dat is ook de reden waarom ze vaak gaten en kuilen graven in tuinaarde en hun behoeften op zand doen. Op het gras of gazon heb je vaak al veel minder last van katten. Wanneer de grond/tuinaarde wordt bedekt met een bodembedekker, voelt dit voor katten onprettig aan de poten, waardoor ze minder snel zullen terugkeren.

Cacaodoppen, boomschors of houtsnippers zijn hier goede bodembedekkers voor. Cacaodoppen vormen een laagje over de tuinbodem waardoor katten minder goed kunnen graven. Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van cacaodoppen is dat katten ook niet van de chocoladeachtige geur van cacaodoppen houden. Daarnaast hebben cacaodoppen ook nog vele andere positieve effecten op uw tuin.

En wist je dat cacaodoppen ook helpen om slakken uit de tuin te weren?

Zijn cacaodoppen giftig voor katten?

Cacaodoppen zijn niet giftig voor katten. Bij honden is dit - in sommige gevallen - wel het geval.

Lees ook: Cacaodoppen & Honden - Is dat een goede combinatie?

Cacaodoppen bestellen op Cacaodoppen.nl

Op cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel cacaodoppen kopen - ideaal om katten en ander ongedierte uit uw tuin te weren. De cacaodoppen worden bij u thuis geleverd in zogenaamd big bags of kleine verpakkingen - afhankelijk van de omvang uw bestelling. Cacaodoppen.nl biedt een uitgebreid aanbod aan bodembedekkers en met behulp van het innovatieve bestelsysteem kunt u heel eenvoudig uw cacaodoppen of andere soorten bodembedekkers bestellen.

--------


Hebt u vragen over onze producten of wilt u meer informatie? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 033-2003113 of per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl 

cacaodoppen-tegen-katten
  Luc     07-06-2022 10:00     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Mieke -  19-06-2022

Mijn kat heeft nooit in mijn eigen tuin geplast. Nu Ik in de tuin op het kleine stukje cacaodoppen heb gestrooid tegen het onkruid denk ze dat dit één grote kattenbak is.