Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen als mulch | Tuinieren met cacaodoppen

Cacaodoppen als mulch | Tuinieren met cacaodoppen

Mulchen is het bedekken van de (tuin)bodem rondom planten en andere gewassen met een organische bodembedekker. In de meeste gevallen verbetert de bodem door het mulchen.
Cacaodoppen zijn een perfecte bodembedekker om mee te mulchen. Cacaodoppen zijn de schillen/schalen die achterblijven nadat cacaobonen zijn geroosterd. Het betreft dus eigenlijk een restproduct dat nog prima voor iets anders kan worden gebruikt.

Cacaodoppen als mulchmateriaal zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden, het zorgt voor een voedzame bodem en het ziet er ook nog eens mooi uit! 

Mulchen met cacaodoppen

Door het gebruik van cacaodoppen in de tuin zorgt u voor een effectieve en biologische manier om voedingsstoffen aan de tuingrond toe te voegen. Daarnaast houden de cacaodoppen vocht vast, verminderen ze onkruid en worden de wortels van uw planten en andere gewassen beschermd bij verschillende weersomstandigheden. 

Hoe gebruik ik cacaodoppen?

Cacaodoppen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Veel tuinders gebruiken cacaodoppen om borders te decoreren. Daarnaast is het mogelijk om cacaodoppen te strooien bij bijvoorbeeld moestuinen en rozenstruiken. Wanneer u een schaduwrijke tuin heeft, kunnen cacaodoppen ervoor zorgen dat uw gewassen toch de juiste voedingsstoffen krijgen. Ook is het mogelijk om cacaodoppen te gebruiken in plantenbakken of bloempotten - dat is zelfs binnenshuis mogelijk.

Waar moet ik op letten bij het mulchen met cacaodoppen?

Enkele tips voor mulchen met cacaodoppen:

-    Verwijder eerst het aanwezige onkruid voordat u de cacaodoppen uitstrooit. De cacaodoppen zouden anders ook als voedingsbodem voor het onkruid kunnen dienen.
-    Een laag van 4-8 cm cacaodoppen is meestal voldoende om te kunnen profiteren van de voordelen.
-    Let er bij kwetsbare planten op dat de cacaodoppen niet te dicht tegen de plant worden gestrooid. Sommige cacaodoppen hebben namelijk scherpe randen die uw planten kunnen beschadigen.
-    Zorg ervoor dat u direct na het uitstrooien de cacaodoppen nat maakt. Dit kan eenvoudig door met een gieter of een tuinslang water eroverheen te sproeien. Hierdoor zet u de cacaodoppen direct in hun kracht.
-    Strooi elke maand een kleine laag nieuwe cacaodoppen.

Cacaodoppen kopen op Cacaodoppen.nl

Op Cacaodoppen.nl bestelt u gemakkelijk en snel cacaodoppen. De cacaodoppen worden gratis bij u thuis bezorgd - of op welke gewenste locatie dan ook - in big bags of zakken van 70 liter - afhankelijk van uw bestelling.

Cacaodoppen in zakken van 70 liter

cacaodoppen-in-zakken

Bestel nu: Cacaodoppen in 70 liter zakken - diverse hoeveelheden

Cacaodoppen in big bags 

cacaodoppen-in-big-bags
     
 Bestel nu: Cacaodoppen - 1m³ - in Big Bag

 Bestel nu: Cacaodoppen - 2m³ - in Big Bag

-----

Hebt u vragen over cacaodoppen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 033-2003113 of per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl

 
  Luc     27-09-2022 14:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.