Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen in de tuin

Cacaodoppen in de tuin Cacaodoppen zijn de schalen - de omhulsels - van de cacaoboon. Wanneer cacaobonen worden geroosterd, barst de schaal van de boon af, waarna de boon gebruikt kan worden voor de verdere verwerking van bijvoorbeeld chocolade.

Hoewel de cacaodoppen dus eigenlijk een restproduct van de cacao-industrie zijn, betekent het niet dat je er helemaal niets meer mee kunt. Cacaodoppen bieden namelijk zeer veel voordelen om te gebruiken voor andere toepassingen, waaronder als bodembedekker van uw tuinbodem.De voordelen van cacaodoppen in de tuin

Het gebruik van cacaodoppen in de tuin biedt verschillende voordelen.
 
 • De cacaodoppen zorgen voor een gezonde en vruchtbare tuinbodem - onder andere doordat cacaodoppen stikstof, fosfaat, kali en eiwit bevat.
 • Het gebruik van cacaodoppen in de tuin zorgt voor een decoratief resultaat - het zorgt voor een mooie toplaag op de tuinboden, in bloembedden, borders, plantenbakken of tussen de gewassen in de moestuin.
 • Cacaodoppen werken vochtregulerend en zorgen er op een natuurlijke wijze voor dat onkruid wordt tegengegaan. Hierdoor is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen niet nodig!
 • Cacaodoppen gaan wortelrot tegen.
 • Cacaodoppen helpen tegen katten en slakken in de tuin.

Cacaodoppen | Toepassingsmogelijkheden

Cacaodoppen kunnen voor verschillende toepassingen in de tuin worden gebruikt:
 
 • Cacaodoppen als bodembedekker / mulch - de lichtgewicht cacaodoppen zorgen voor een mooi resultaat en bieden voedingsstoffen aan de boden.
 • Cacaodoppen toevoegen aan compost - door de natuurlijke voedingsstoffen in cacaodoppen worden er rijke mineralen en eiwitten toegevoegd aan de compost, wat het composteringsproces zal versnellen.
 • Voeg ook eens een laag cacaodoppen toe aan plantenbakken en bloempotten.
 • Cacaodoppen zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken in de moestuin.

LET OP!

 • Cacaodoppen kunnen giftig zijn voor honden. Lees er hier meer over…
 • Wanneer cacaodoppen te vochtig zijn, kunnen ze gaan schimmelen. Mocht u schimmel tussen de cacaodoppen aantreffen, verwijder de cacaodoppen en bestrooi de bodem met een nieuwe laag cacaodoppen.

Cacaodoppen kopen op Cacaodoppen.nl

Op Cacaodoppen.nl bestelt u gemakkelijk en snel cacaodoppen. De cacaodoppen worden gratis bij u thuis bezorgd - of op welke gewenste locatie dan ook - in big bags of zakken van 70 liter - afhankelijk van uw bestelling.

Cacaodoppen in zakken van 70 liter

cacaodoppen-in-zakken

Bestel nu: Cacaodoppen in 70 liter zakken - diverse hoeveelheden

Cacaodoppen in big bags 

cacaodoppen-in-big-bags
       Bestel nu: Cacaodoppen - 1m³ - in Big Bag

       Bestel nu: Cacaodoppen - 2m³ - in Big Bag

 
 

Hebt u vragen over cacaodoppen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 033-2003113 of per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl 
  Luc     12-05-2022 11:07     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.