Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen of Boomschors? Wat is beter?

Cacaodoppen of Boomschors? Wat is beter? Twijfelt u tussen cacaodoppen en boomschors als bodembedekker in uw tuin? In dit artikel zetten we de verschillen en overeenkomsten tussen cacaodoppen en boomschors op een rijtje. Op deze manier maken we het u gemakkelijker om een keuze te maken en eventueel direct een bestelling te plaatsen in de webshop van Cacaodoppen.nl.

Cacaodoppen als bodembedekker in de tuin

Hoewel boomschors nog steeds populairder is, wordt er tegenwoordig door veel mensen ook cacaodoppen gekocht om te gebruiken als bodembedekker in de tuin. Maar waarom? 

Er zijn verschillende voordelen om te kiezen voor cacaodoppen als bodembedekker. Cacaodoppen staan erom bekend dat ze katten, slakken en ander ongedierte weren uit uw tuin. Iets wat voor veel mensen een prettige bijkomstigheid is, zeker als u uw tuin en gewassen wilt beschermen. Daarnaast zien cacaodoppen er fraai uit; ze zorgen voor een aantrekkelijke en natuurlijke uitstraling van uw tuin. 

Lees ook: Slakken in de tuin; cacaodoppen bieden dé oplossing

Eigenlijk verschillen cacaodoppen qua toepassingsmogelijkheden niet zo veel van boomschors. Echter kleven er ook enkele (kleine) nadelen aan cacaodoppen. Cacaodoppen gaan over het algemeen iets minder lang mee in vergelijking met boomschors en ze beschadigen ook wat sneller. Dit laatste is voornamelijk onhandig als u de cacaodoppen wilt gebruiken voor het aanleggen van een tuin- of wandelpad waar veel overheen gelopen wordt. Wat dat betreft kunt u voor de aanleg van paden beter kiezen voor boomschors. Een ander nadeel aan cacaodoppen is dat ze - wanneer ze volledig opgedroogd zijn, bijvoorbeeld bij langdurige droogte - gemakkelijk weg kunnen waaien. Dit kunt u echter ondervangen door ze met enige regelmaat te besproeien. 

cacaodoppen-bestellen

Boomschors als bodembedekker in de tuin

Boomschors vervult in principe dezelfde functie als cacaodoppen, maar heeft ook zijn eigen voor- en nadelen. Boomschors is van nature zwaarder dan cacaodoppen, zeker wanneer het nat is. Zelfs bij stevige windvlagen zal de boomschors blijven liggen, wat ideaal is wanneer u boomschors gebruikt voor de aanleg van tuin- en wandelpaden. Daarnaast is de structuur van boomschors iets steviger en verteert het langzaam. Hierdoor blijft boomschors zo'n 5 tot 6 jaar intact. 

boomschors-bestellen

Kiezen voor cacaodoppen of boomschors?

Cacaodoppen en boomschors hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Welke van de twee - boomschors vs. cacaodoppen - u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van het doel waarvoor u de bodembedekking wilt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld een tuinpad aanleggen? Dan is boomschors meer geschikt. Wilt u ongedierte uit uw tuin weren en zorgen voor een natuurlijke uitstraling? Dan zijn cacaodoppen meer geschikt. Qua prijs is boomschors over het algemeen iets goedkoper dan cacaodoppen - afhankelijk van de soort schors waarvoor u kiest.
 

Cacaodoppen & Boomschors bestellen op Cacaodoppen.nl

Op Cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel boomschors en cacaodoppen bestellen. U heeft de keuze uit big bags, zakken van 70 liter of losgestort. Naast cacaodoppen en boomschors vindt u op Cacaodoppen.nl ook andere milieuvriendelijke bodembedekkers en bodemverbeteraars, waaronder dennenschors, houtsnippers en houtmulch.

cacaodoppen-boomschors

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 033-2003113, per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl of vul het contactformulier in. 


 
  Luc     25-08-2022 10:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.