Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Hoeveel cacaodoppen per m2 nodig? 

Hoeveel cacaodoppen per m2 nodig?¬† Last van slakken en/of onkruid in uw tuin en wilt u deze op een natuurlijke wijze bestrijden? Cacaodoppen bieden de oplossing! In dit artikel leggen we uit hoeveel cacaodoppen per m2 u nodig heeft voor een effectieve ongediertebestrijding (slakken en katten) en onkruidwering. 

Laagdikte voor cacaodoppen

Voor de beste resultaten raden wij aan om een laag van 4 tot 8 centimeter cacaodoppen aan te brengen. Met deze laagdikte zorgt u ervoor dat ongedierte - zoals slakken - wordt geweerd en onkruid geen kans krijgt om te groeien. Een dikkere laag heeft namelijk een betere onkruidwerende werking en maakt het ongedierte lastiger om zich voort te bewegen dan wel te nestelen.

Hoeveelheid cacaodoppen berekenen

Voordat u cacaodoppen koopt, is het belangrijk om te berekenen hoeveel u precies nodig heeft voor uw tuin (of ander project). Dit kunt u eenvoudig doen door de oppervlakte (lengte x breedte) van de plaats waar u de cacaodoppen wilt uitstrooien (bijvoorbeeld een stuk van uw tuin) te vermenigvuldigen met 0,08 (=laagdikte). De uitkomst geeft het aantal kubieke meter (m3) aan dat u nodig heeft.

Voorbeeld: Als u een stuk tuin heeft van 12,5 m2, dan berekent u de benodigde hoeveelheid cacaodoppen voor een laag van 8 centimeter als volgt: 12,5 x 0,08 = 1 m3. Dit betekent dat u 1 kubieke meter cacaodoppen nodig heeft voor dit project. Op Cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel een big bag cacaodoppen van 1m3 kopen.

Cacaodoppen aanbrengen

Zorg ervoor dat u de cacaodoppen gelijkmatig over de oppervlakte verspreidt en houd rekening met de aanbevolen laagdikte van 4 tot 8 centimeter. Cacaodoppen zijn het meest effectief als ze in een ruime laag van minimaal 5 centimeter worden gestrooid. Bij deze dikte liggen er voldoende cacaodoppen om te voorkomen dat zonlicht de bodem bereikt, waardoor bestaand onkruid afsterft en nieuw onkruid geen kans krijgt om op te komen. Het nadeel van een dunnere laag is ook dat ze sneller wegwaaien (tip: besproei de cacaodoppen met water nadat u ze heeft uitgestrooid).

Cacaodoppen bestellen op Cacaodoppen.nl

In onze webshop kunt eenvoudig de benodigde hoeveelheid cacaodoppen bestellen door het gewenste aantal zakken of big bags te selecteren. Of u nu een kleine tuin heeft of een groot stuk grond wilt bedekken, wij zorgen ervoor dat u precies de juiste hoeveelheid cacaodoppen ontvangt. Heeft u hulp nodig? Tijdens een gratis adviesgesprek komt u er direct achter hoeveel cacaodoppen u precies nodig heeft.

> Cacaodoppen in zakken van 70 liter

> Cacaodoppen in big bags 
  Luc     16-03-2023 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.