Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Cacaodoppen als bodembedekking - 5 vragen en antwoorden

Cacaodoppen als bodembedekking - 5 vragen en antwoorden Op regelmatige basis krijgen wij vragen binnen die betrekking hebben op cacaodoppen als bodembedekking. In dit artikel geven we antwoord op de 5 meestgestelde vragen over cacaodoppen.
 

Zijn cacaodoppen een goede bodembedekker?

Biologische cacaodoppen bevatten o.a. stikstof, fosfaat en hebben een pH-waarde van 5,8. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat cacaodoppen nuttige voedingsstoffen aan de bodem van de (moes)tuin toevoegen. Het gebruik van cacaodoppen in de tuin is een uitstekende manier om de bodem goed te verzorgen. Bovendien ziet het er ook nog eens erg fraai uit.
Cacaodoppen zijn een restproduct van cacaobonen. Hierdoor is het niet alleen een duurzaam product, maar ruikt het ook nog eens ontzettend lekker. Probeer het zelf en geniet van de typische chocoladegeur.

Lees ook: Cacaodoppen of boomschors? Wat is beter?

Zijn cacaodoppen een goede manier om onkruid tegen te gaan?

JA! Cacaodoppen zorgen ervoor dat onkruid op natuurlijke wijze wordt verminderd. Doordat de cacaodoppen als het ware aan elkaar hechten, krijgt onkruid weinig kans om door te komen of optimaal te groeien. Het voordeel hiervan is dat u geen milieubelastende en chemische bestrijdingsmiddelen of onkruidverdelgers meer hoeft te gebruiken.

Lees ook: Bescherm uw planten met cacaodoppen
Lees ook: Boomschors of cacaodoppen tegen onkruid?

 

Gaan cacaodoppen schimmelen?

In sommige gevallen, wanneer het erg warm en vochtig is, kan er schimmelvorming optreden. Deze natuurlijke schimmel is echter volledig onschadelijk. De cacaodoppen bevatten eiwitten - goed voor uw tuin! - die kunnen zorgen voor lichte schimmelwerking. Dit is een teken dat het eiwit aan het werk is. Door uw cacaodoppen te besproeien kan de eventuele schimmelvorming weggespoeld worden. In de meeste gevallen gaat de schimmel echter vanzelf weer weg als het minder warm en vochtig is.
 

Zijn cacaodoppen gevaarlijk voor honden?

Zoals bekend kan chocolade een gevaar opleveren voor de gezondheid van honden. Cacaodoppen zijn een restproduct van cacaobonen - waar chocolade van wordt gemaakt. Cacaodoppen kunnen daardoor schadelijke stoffen voor honden bevatten. Het gebeurt (gelukkig!) bijna nooit, maar als honden de cacaodoppen eten, kan dit leiden tot een heftige reactie. Mocht dit het geval zijn, raadpleeg dan direct een dierenarts.

Lees ook: Cacaodoppen & Honden - Is dat een goede combinatie?

 

Waar kan ik cacaodoppen kopen?

Cacaodoppen.nl biedt een uitgebreid aanbod bodembedekking en met behulp van het bestelsysteem kunt u heel eenvoudig uw cacaodoppen, dennenschors, houtsnippers en meer bestellen.
Op cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel cacaodoppen bestellen. De cacaodoppen worden bij u thuisbezorgd in grote big bags of kleine verpakkingen - afhankelijk van uw bestelling.
 
 
  Luc     23-12-2020 16:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.