Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending

Bescherm uw planten met cacaodoppen

Bescherm uw planten met cacaodoppen U wilt toch ook het beste voor uw tuinplanten en andere gewassen? Cacaodoppen bieden de oplossing! Met een laag cacaodoppen in uw tuin of tuinborders, beschermt u uw planten, bloemen en andere gewassen tegen katten, slakken en ander ongedierte. Daarnaast helpen cacaodoppen ook nog eens onkruid te voorkomen. 

Wat zijn cacaodoppen?

Cacaodoppen zijn de schalen van cacaobonen - om die reden worden zo ook wel cacaoschalen of cacaoschillen genoemd. Eigenlijk zijn cacaodoppen een organisch restproduct van de cacao-industrie. De cacaodoppen zijn echter nog heel praktisch voor andere doeleinden en bieden vele voordelen. Ze kunnen worden gebruikt als bodembedekker in de tuin. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook onkruid en ongedierte weinig kans om de planten en andere gewassen aan te tasten.  

Laag cacaodoppen in de tuin | Vochtregulering

Een laag cacaodoppen zorgt ervoor dat het vocht in de tuingrond/tuinaarde beter gereguleerd wordt. Hierdoor droogt de aarde minder snel uit en worden ook uw gewassen beter beschermd tegen uitdroging. De cacaodoppen houden het vocht - bijvoorbeeld bij regenval - vast en laat het weer los wanneer de tuingrond het nodig heeft. Een laag van 5 cm cacaodoppen is meestal voldoende om goede vochtregulering in uw tuin of tuinborder te bewerkstelligen. 

Lees ook: Minder waterverbuik door cacaodoppen

Cacaodoppen | Decoratieve bodembedekker

Enkel en alleen een zandgrond kan er saai en kaal uitzien. Door gebruik te maken van cacaodoppen in uw tuin, verfraait u uw tuin met een organische en natuurlijke uitstraling. Cacaodoppen zijn geschikt voor o.a. afgerasterde tuindelen, borders, bloembedden, de moestuin, rozenperken en bij heggen, heesters en bomen

Lees ook: Cacaodoppen als decoratief element
 

Cacaodoppen aanbrengen | Aan de slag met cacaodoppen

Cacaodoppen in de tuin aanbrengen? Volg onderstaande stappen.
  1. Bestel cacaodoppen eenvoudig, snel en goedkoop op Cacaodoppen.nl - 1 kuub cacaodoppen is voldoende voor ongeveer 12,5 m2 tuin bedekt met een laag cacaodoppen van 4-8 cm.  
     
  2. Verwijder eventueel onkruid en verspreid vervolgens de cacaodoppen over uw tuingrond of in uw tuinborder. Eventueel kunt u eerst een anti-worteldoek spannen om het onkruid nog beter tegen te gaan. 
     
  3. Wanneer u de laag cacaodoppen heeft aangebracht, besproeit u de doppen met water. Daardoor zet u de cacaodoppen direct aan het werk en voorkomt u dat ze snel zacht worden. 

Cacaodoppen bestellen op Cacaodoppen.nl


Cacaodoppen online kopen doet u eenvoudig en snel op Cacaodoppen.nl
U heeft de keuze uit cacaodoppen in big bags of cacaodoppen in zakken van 70 liter.

cacaodoppen-in-big-bags cacaodoppen-in-zakken-kopen

-------

Heeft u vragen over cacaodoppen of heeft u hulp nodig bij uw bestelling? We helpen u graag. Neem telefonisch contact met ons op via 033-2003113 of vul het contactformulier op onze website in.

 
  Luc     02-08-2022 15:59     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.